Vara este aproape. Razele soarelui dogoritor incep sa îsi faca simtite prezenta. Parca nu ne mai vine sa stam prin casa. Vacanta bate la usa! Timpul prietenos ne imbie la mici escapade de weekend, la concedii in tara sau in strainatate. Inainte sa porniti la drum, asigurati-va că totul este in regula cu parbrizul masinii dumneavoastra.

  1. Lichidul de parbriz nu trebuie sa lipseasca din rezervor. Acesta mentine parbrizul curat si asigură vizibilitatea conducatorului auto. In calatoriile cu masina, praful, insectele, stropii de ploaie pot obstructiona vederea soferului.
  2. In parbrizul masinii nu trebuie sa existe nicio fisura, deoarece un geam avariat poate pune în pericol pasagerii din autovehicul. Orice crapatura se poate extinde rapid.

Caldura caniculara poate afecta in mod negativ un parbriz avariat, asadar daca observati orice fisura in parbriz, adresati-va unui service autorizat pentru expertiza.

Cum influenteaza caldura automobilul dumneavoastra

Pe timpul verii, masina sufera in tacere. Anotimpul calduros este cel mai daunator pentru automobile. Stratul protector al parbrizului este afectat de caldura torida si incepe sa dispara. Sticla îsi pierde luciul si devine mata.

Din cauza caldurii excesive, folia care uneste cele doua geamuri isi pierde transparenta si, in timp, incepe sa se desprinda pe la colturi.

Cum afecteaza caldura reparatia parbrizelor

Caldura torida influenteaza si reparatia parbrizelor in service-uri. De accea, atunci cand observati o crapatură în parbriz, alegeti un service specializat care ia in considerare aspectele meteorologice atunci cand repara parbrizul. Echipa de la service, atunci cand repara o ciobitura sau o crapatura pe timp de vara trebuie sa verifice temperatura parbrizului. Nu se recomada reparatia parbrizelor decat cand parbrizul se raceste si ajunge la o temperature optima. Rasina cu care se repara parbrizul nu poate fi rece. Este recomandat sa nu existe o diferenta mai mare de 10° C între temperatura rasinii si cea a parbrizului.

Nu lasati fisura din parbriz sa va strice vacanta. Va dorim drumuri linistite si in siguranta si concedii de vis!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.