
Parbrizul protejează pasagerii mașinii și oferă vizibilitate șoferului în timpul călătoriei cu mașina. Sticla auto este proiectată special pentru vehicule. Este construită diferit, astfel încât, în caz de accident, să nu se zdrobească ca și geamul din casă. Acesta este motivul pentru care parbrizul rezistă în cazul impactului cu pietricelele de pe drum.
Desigur, în timp ce parbrizul mașinii este durabil, nu este indestructibil. Pot apărea daune, iar o crăpătură, aparent nevinovată, poate avea efecte nedorite pe termen lung.
Chiar dacă ai condus cu multă atenție, ai încercat să eviți drumurile proaste sau pe cele în lucru pentru a preveni deteriorarea parbrizului, există și situații pe care nu le poți controla.
O fisură poate apărea pe neașteptate. Este posibil să nu poți repara daunele imediat, fie din lipsă de timp, fie din cauza problemelor financiare. O fisură se poate transforma rapid într-o crăpătură mai mare și poate duce la deteriorarea parbrizului.
Dacă se întâmplă să descoperiți o fisură în parbriz, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți pe moment pentru a nu agrava situația.
- Plasează banda de ambalare clară, fără alt tip de bandă, peste deteriorarea pentru a preveni împrăștierea resturilor sau a murdăriei în fisură.
- Nu spăla mașina.
- Nu împinge sau presa crăpătura din interior sau din exterior.
- Nu pune lipici sau alți adezivi pe fisură.
Apoi, în cel mai scurt timp posibil, programează-te și mergi cu mașina într-un atelier specializat. După o expertiză, o echipă profesionalistă va decide dacă crăpătura poate fi reparată sau trebuie înlocuit parbrizul.
Cu cât mergi mai repede, este cu atât mai bine, deoarece o fisură mai mică poate fi reparată și te costă mai ieftin decât să înlocuiești parbrizul.