fbpx

Pe timpul iernii, umiditatea aerului exterior scade, la fel și temperatura. Prin contrast, aerul din interiorul mașinii este umed din cauza respirației pasagerilor, și, în contact cu geamurile reci, apa din aer condensează și geamurile se aburesc. Aburirea geamurilor creează un disconfort major, deoarece vizibilitatea redusă constituie un mare pericol, în trafic. Ștergerea geamurilor, în trafic, nu este o soluție, așa că iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de aburirea parbrizului, în diminețile geroase.

  1. Cea mai simplă și la îndemână soluție este să folosești sistemului de climatizare. Dacă umiditatea este ridicată în mașină (de ex. pe timp de ploaie) sistemul de aer condiționat nu trebuie oprit, deoarece geamurile se vor aburi aburite în doar câteva secunde și va fi dificil să le ștergi, în timpul mersului.
  2.  Poți elimina rapid umiditatea de pe geamuri prin pornirea ventilației pe parbriz, deschiderea unui geam 1-2 cm și prin acționarea încălzirii lunetei.
  3. Curăță zăpada și gheața de pe toată mașina, deoarece ajunse în mașină se vor transforma în surse de umiditate.
  4. Asigură-te  că sistemul de ventilație este curat, deoarece acesta poate aduna frunze sau noroi care mențin un nivel de umiditate ridicat. Folosește un spray special pentru sistemul de climatizare pentru a-l igieniza, după ce l-ai curățat înainte. Nu uita să schimbi regulat filtrul de polen al mașinii, el poate fi o cauză pentru umiditatea ridicată de la interior. Specialiștii recomandă ca la finalul toamnei, filtrele de aer, polen să fie înlocuite, iar interiorul geamurilor să fie curățat cu soluții speciale. Schimbarea este benefică nu doar pentru menținerea curată a geamurilor, ci și  asupra calității aerului din habitaclul mașinii.
  5. Folosește o soluție specială pentru degresat geamuri pentru a le spăla pe interior și pentru a împiedica ca umezeala să se depună pe acestea.
  6. Menține interiorul mașinii uscat. Un alt factor favorizant pentru aburirea geamurilor mașinii tale este un mediu umed. Verifică dacă există surse de umiditate de la interior, de exemplu sub covorașe sau sub praguri. Apa strânsă se va încălzi și îți va aburi geamurile în mers. În cazul în care ninge, ai grijă să nu pătrundă prea multă  zăpadă în mașină, deoarece  acesta se va topi și se va evapora apoi, ajungând tot pe geamuri.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.