fbpx

Să alegi maşina potrivită nu este deloc o treabă ușoară. Este nevoie să iei în calcul foarte multe aspecte. Atunci când vrei să cumperi o mașină nouă, este normal să te intereseze, în special, criterii ca performanta și fiabilitatea. Nimeni nu își dorește experiența unei mașini care stă mai mult în service.

Producătorii de mașini lansează în fiecare an modele noi și, uneori, poate fi dificil să alegi mașina perfectă.

Dacă intenționezi să achiziționezi o mașină în 2022 și vrei să știi care este cea mai performantă mașină, te pot ajuta testele și topurile realizate de specialiștii în domeniu. Testele presupun  verificarea sistemelor de alimentare și de răcire, a celui de eșapament, a transmisiei, a sistemului electric, a ansamblului bordului sau a caroseriei.

Un astfel de studiu a fost realizat de specialiștii de la Consumer Reports, o organizație americană non-profit de protecție a consumatorilor, dedicată testării produselor și cercetărilor orientate către consumatori. În acest an, organizația a luat în considerare 28 de companii pentru sondajele cu ajutorul cărora a realizat topul celor mai fiabile mașini din lume. La aceste sondaje, au participat persoane care dețini mașini și care, au avut, în ultimele 12 luni, experiență cu brandurile incluse în studiu. Scorul de fiabilitate este realizat pe o scară de la 0 la 100 de puncte, cu o evaluare medie între 41 și 60 de puncte

Iată lista cu top 10 cele mai fiabile mașini din 2021, conform Consumer Reports:

  1. Lexus GX
  2. Kia Niro EV
  3. Toyota Prius Prime
  4. Toyota Prius
  5. Cadillac XT5
  6. Mazda MX-5 Miata
  7. Honda Insight
  8. Toyota Highlander
  9. Subaru Crosstrek
  10. Mazda CX-9

O surpriză a acestui studiu a fost faptul că Tesla, care a întrecut recent valoarea de 1 trilion de dolari, a ocupat locul 27 din 28, în topul celor mai fiabile mașini. Singurul brand care a obținut un scor mai slab a fost Lincoln. Se pare că, în cele mai multe cazuri, problemele survenite au avut legătură mai degrabă cu componente din partea electrică a mașinilor decât cu motorul sau bateria.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.