fbpx

Prima cameră inteligentă de bord din lume, cu o tehnologie extrem de avansată a fost prezentată la ediția din 2022 a Consumer Electronics Show (CES), cel mai influent eveniment internațional despre tehnologiile de ultimă generație.

Noua inovație vine de la Nextbase, în continuarea gamei Seria 2, sub forma Nextbase iQ. Având în vedere că Nextbase iQ oferă o multitudine de funcții inteligente, accesibile atât în timpul condusului, cât și de la distanță, putem afirma că această cameră de bord revoluționară devine un adevărat asistent personal al șoferului.

  1. Are toate unghiurile acoperite
    iQ este o gamă de camere de bord conectate care oferă o vedere de 540 de grade asupra vehiculului, indiferent dacă acesta este în mers sau este parcat. Acest lucru este posibil datorită celor trei lentile de 180 de grade: una cu fața în față, una în spate (spre interiorul mașinii) și o a treia cameră montată în luneta din spate, care surprinde tot ce se întâmplă în spate.
  1. Cu ajutorul SIM 4 G, aplicația Nextbase IQ oferă utilizatorilor alerte în timp real și acces la înregistrări video atunci când sunt departe de vehiculele lor. Șoferii pot beneficia de urmărire în timp real cu GPS foarte precis, parcare inteligentă pentru o monitorizare îmbunătățită a împrejurimilor și notificări instantanee ale incidentelor, inclusiv vizualizarea instantanee.
  2. Beneficiază de asistent vocal, cu ajutorul difuzorului încorporat în suportul de parbriz. Astfel, șoferii pot să-și mențină mâinile pe volan și ochii la drum, în timp ce trimit comenzi vocale asistentului vocal.
  3. Oferă funcții avansate de siguranță cum ar fi Emergency SOS, care va contacta serviciile de urgență cu locația vehiculul De ex. în cazul în care mașina se află într-o coliziune și șoferul rămâne nemișcat pentru o anumită perioadă de timp, aplicația transmite datele serviciilor de urgență.
  4. Există și alte funcții de siguranță, inclusiv alerte ale vehiculelor din față care ar putea prezenta un pericol sau autovehiculul respectiv reprezintă un pericol pentru pietonii de pe drum, de exemplu.
  5. Aplicația prezintă și o funcție de monitorizare a vitezelor și a traiectoriilor altor vehicule și de alertare a șoferului, „Roadwatch AI”, în cazul în care acesta adoarme la

Producătorul anunță că Nextbase iQ va fi pus în vânzare în septembrie anul acesta.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.