fbpx
parbrize auto ford gta

Ford GT, primul automobil care va avea parbriz din sticlă folosită pe smartphone-uri.

Produsele companiei Corning sunt deja cunoscute în toată lumea, fiind aplicate pe scară largă pe diverse gadgeturi. Recent, Ford a ajuns la o înţelegere cu firma americană ca aceasta să producă parbrizele şi capacele de pe motoarele supercarurilor GT.

Se menţionează că Gorilla Glass nu se „teme” de zgârieturi şi se deosebeşte de celelalte tipuri de sticlă prin durabilitatea sa. Datorită acestor calităţi, geamurile pot fi cu 25-50% mai subţiri – 3-4 mm în loc de 4-6, iar greutatea poate scade cu până la 5.5 kilograme.

Noul tip de sticlă care va fi folosită pe Ford GT a trecut printr-o serie de teste: inginerii au imitat aruncarea pietrelor de anvelopele altor automobile, cum influențează grindina, aerodinamica, etc.

Supercarul Ford GT a debutat în calitate de prototip la Salonul Auto de la Detroit, la începutul anului 2015. Versiunea de serie va fi dotată cu un motor twin turbo de 3.5 litri, care va genera între 630 şi 700 cai putere. Agregatul va fi cuplat la o transmisie robotizată cu două ambreiaje.

Automobilul va apărea în showroom-uri, spre vânzare, în anul 2016. Ford planifică ca să producă câte 250 de unităţi anual..

CategoryBlog
Write a comment:

*

Your email address will not be published.