fbpx

Iarna vine cu multe bucurii și posibilități de distracție, dar aduce cu sine și condiții meteorologice care ne pot încurca uneori la drum. Pentru a nu avea probleme cu mașina iarna, iată la ce trebuie să fiți atenți.

1. Alege niște cauciucuri de iarnă calitative

Nu este întâmplătorfaptul că sunt obligatorii cauciucurile de iarnă. Acestea îți pot salva viața. De aceea, este important să verifici gradul lor de uzură, mai ales dacă vara ai continuat să le folosești tot pe cele de iarnă. Când vine vorba despre siguranța în trafic, calitatea trebuie să primeze. Dacă achiziționezi cauciucuri noi, nu neglija calitatea acestora care poate face diferența pe un drum înghețat.

2. Îngrijește parbrizul cu atenție

Înghețul poate afecta parbrizul mașinii și poate produce fisuri. Verifică cu atenție orice fisură pentru a nu se agrava. O fisură mai mare poate fi foarte periculoasă în cazul unui impact. Menține parbrizul curat! Acordă o atenție sporită ștergătoarelor. Dacă este nevoie, schimbă lamelele ştergătoarelor. Ridică ștergătoarele când mașina este în parcare pentru a nu îngheța. Pentru dezghețarea parbrizului, utilizează sprayuri speciale sau o racletă pentru gheaţă.

3. Verifică presiunea aerului din cauciucuri

Iarna drumurile sunt mai alunecoase, din cauza înghețului sau a zăpezii depuse. De aceea, pentru o aderență mai bună, presiunea în roți este foarte importantă. Verifică mereu presiunea aerului din cauciucuri, mai ales că temperaturile scăzute influențează presiunea. Nu ți-ai dori să pleci la drum și să ai probleme cu cauciucurile!

4. Verifică bateria

Nu numai cauciucurile, ci și bateria este mai solicitată iarna. La începutul sezonului rece, verifică buna funcționalitate a bateriei și a contactelor. Pentru ca diminețile geroase să fie ferite de suprize neplăcute, stinge tot ce consumă curent înainte de a porni mașina. După ce mașina a pornit, se pot folosi fără probleme. Dacă nu folosești mașina foarte des, măcar o dată pe săptămână pornește-ocel puțin 20 de minute, pentru a evita deteriorarea bateriei.

5. Dotează-ți mașina cu o trusă de urgență

Pe timp de iarnă nu este recomandat să pleci la drum fără lopată de zăpadă și fără lanțuri antiderapante. Nu se știe când îți pot veni în ajutor sau când poți face o faptă bună, ajutându-i pe alții. Pe lângă acestea, din mașină ar fi bine să nu lipsească niște cabluri de tensiune, racleta de râzuit gheața și sprayul antiîngheț.

Echipați cu toate acestea, puteți da startul călătoriilor iarna.

Pentru drumuri în sezonul rece, ferite de probleme, este mai bine să te pregătești din timp și să fii atent la semnalele pe care ți le transmite mașina ta. Vremea nu trebuie să fie un impediment pentru călătoriile iarna!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.