fbpx

Ai observat vreodată o mașină sau un camion parcat cu ștergătoarele de parbriz îndreptate în sus,  în sezonul rece? Poate te-ai gândit că autovehiculul a fost parcat pe locul altcuiva de parcare și cineva l-a atenționat pe șofer, ridicându-i ștergătoarele. Adevărul este că ștergătoarele ridicate, mai ales în sezonul rece, mai au o altă explicație. De ce să ridici ștergătoarele de parbriz când ninge? Simplu, ca să împiedici ca ștergătoarele să înghețe pe parbriz. Zăpada înghețată poate cauza probleme vehiculelor parcate. De aceea, unii proprietari de vehicule își ridică ștergătoarele de parbriz în sus, de pe suprafața parbrizului, pentru a preveni înghețarea lor pe parbriz.

De ce să ridici ștergătoarele de parbriz când ninge?

Ștergătoarele de parbriz înghețate care se lipesc de un parbriz pot reprezenta o problemă reală pentru șoferi. Dacă procesul de dezghețare nu este unul adecvat, ștergătorul se poate rupe.

În cazul în care ștergătorul este așezat în sus, acesta nu poate îngheța la suprafața parbrizului și acest fapt poate ajuta la reducerea timpului general de dezghețare. Atunci când ștergătorul îngheață și se lipește de parbriz, la repornirea mașinii, i se poate deteriora motorul, ceea ce implică reparații profesionale și un stres în plus pentru proprietarul mașinii. De asemenea, se pot rupe capetele de cauciuc sau se pot îndoi brațele ștergătoarelor.

În cazul, în care ai lăsat ștergătoarele în poziție orizontală și acestea au înghețat, încălzește întâi parbrizul, topește gheața și, abia după aceea, mișcă brațele ștergătoarelor în poziție verticală și curăță gheața și zăpada de pe parbriz.

La ce să fii atent când ridici ștergătoarele

Nu ridica lamele prea sus, deoarece riști să deteriorezi mecanismele interne.

Consultă manualul mașinii, unde există instrucțiuni pentru plasarea în siguranță a ștergătoarelor de parbriz în situația înghețului. Dacă nu ai un manual cu instrucțiuni, atunci :
Oprește mașina și scoate cheia din contact! Apoi, așază în sus, cu grijă, mai întâi ștergătorul de pe partea pasagerului, apoi repetă operațiunea pentru cel de pe partea șoferului.

În cazul în care parbrizul ți-a fost deteriorat, solicită o programare la Europarbrize!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.