fbpx

Te chinui să vezi drumul? În cazul în care grăsimea sau murdăria îți îngreunează vizibilitatea, este timpul pentru o curățare eficientă a parbrizului care să asigure o viziune clară asupra drumului. O vizibilitate proastă poate avea efecte nedorite în trafic.

Curățarea frecventă a parbrizului previne riscul de accidente și sporește siguranța în trafic. În plus, ștergătorul funcționează mai bine, deoarece nu este forțat să elimine condensul care se lipește mai ușor de o suprafață murdară a parbrizului.

O dată la câteva săptămâni este necesar să îndepărtezi murdăria și petele de pe parbrizul interior.

Cum devine atât de murdar parbrizul?

Este de ajuns ca mânuțele copiilor să atingă parbrizul și amprentele lor să obstrucționeze vederea. Murdăria, praful de pe drum, insectele, fumul sunt alți factori care duc la murdărirea parbrizului.

Cum să cureți interiorul parbrizului mașinii?

Indiferent de motivele care duc la murdărirea parbrizelor, pentru a o îndepărta ai nevoie de:

Cârpe de microfibră fără scame
Un pulverizator
Oțet
Spirt sanitar

5 pași de curățare a parbrizului interior

  1. Amestecă într-un pulverizator o soluție de curățat parbrize. Câteva variante eficiente sunt:
  • 50% alcool sanitar, 50% apă și 10 cl de oțet alb.
  • 70% apă, 15% detergent pentru geamuri, 15% alcool sanitar. Folosește un detergent specific pentru sticlă, evitând produsele de curățat pe bază de amoniac care pot deteriora vinilul, pielea și pot decolora culorile.
  1. Șterge mai întâi parbrizul cu o cârpă uscată de microfibră fără scame.
  2. Folosește apoi altă cârpă cu alcool pentru a degresa parbrizul.
  3. Pe o altă parte a cârpei sau pe una nouă pulverizează soluția din pulverizator și șterge parbrizul cu mișcări circulare.
  4. Înlocuiește cârpele, atunci când acestea se murdăresc.

Trebuie să ai în vedere faptul că dacă ștergi geamurile la umbră sau când temperaturile sunt foarte reci, produsul de curățare se va evapora mai greu. De asemenea, nu trebuie să folosește cârpe pe care le-ai utilizat la ștergerea altor părți ale mașinii, deoarece s-ar putea ca parbrizul să devină și mai greu de curățat.

Fă-ți o rutină și curăță parbrizul interior o dată la câteva săptămâni! Un parbriz curat îți oferă vizibilitatea necesară pentru o conduită preventivă în trafic!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.