Parbrizele suferă și ele iarna, din cauza înghețului, temperaturilor scăzute sau a zăpezii. De aceea, în sezonul rece, întreținerea corespunzătoare a parbrizelor este foarte importantă. Măsurile corespunzătoare de întreținere vor prelungi durata de viață a parbrizului.

Ce măsuri de îngrijire a parbrizului se impun în sezonul rece?

Parbrizul este o componentă importantă a mașinii, de aceea trebuie să ne asigurăm că toate condițiile pentru o îngrijire corectă sunt realizate.

Dacă temperaturile sunt foarte joase, ștergatoarele, dar si parbrizul, pot să înghețe. În această situație, nu porniți ștergătoarele, pentru că lamele înghețate se pot deteriora sau pot zgâria parbrizul. Se îndepărtează încet gheța de pe ștergătoare.

În cazul în care a nins și zăpada a acoperit toate geamurile și parbrizul, vă recomandăm să îndepărtați întâi zăpada cu o măturică. Apoi vă puteți ocupa de gheață.

În afară de gheață, murdăria, noroiul sau particulele de praf pot deteriora parbrizul. Așadar, vă recomandăm să mențineți curată suprafața parbrizului pentru a prelungi durata sa de viață. Întâi se udă geamurile și parbrizul, apoi puteți îndepărta mizeria depusă cu o perie sau un burete moale. Nici ștergătoarele nu trebuie neglijate, deoarece pe lamelele acestora se depun  praf și murdărie care pot provoca în timp zgârieturi fine și semne de uzură parbrizului.

Cum dezghețăm parbrizul

Cea mai utilizată metodă este cea în care se pornește motorul și se activează căldura și dezaburirea geamurilor. O altă metodă este folosirea unui spray special sau a unei soluții pentru dezghețare.

Nu este recomandată utilizarea racletei pentru a nu zgâria sau crăpa parbrizul. Aceasta se folosește doar în cazul în care parbrizul, luneta şi geamurile sunt acoperite cu un strat gros de gheaţă. De asemenea, în niciun caz nu trebuie folosită apa caldă sau fierbinte pentru a îndepărta gheața sau zăpada de pe oglinzi, geamuri și parbriz, deoarece se pot fisura geamurile.

Fisuri în parbriz- ce se poate face?

Dacă observați o fisură în parbriz, vă recomandăm să consultați servicii de specialitate, deoarece, mai ales iarna, fisurile se pot extinde cu rapiditate pe toată suprafața parbrizului. Diferențele de temperatură, înghețul accelerează procesul de transformare a unei mici ciobituri într-o fisură amplă. Vizibilitatea va deveni redusă în această situație.

Cu o atenție sporită și cu respectarea măsurilor de îngrijire, parbrizul dumneavoastră va trece cu bine peste condițiile vitrege din sezonul rece.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.