fbpx

Iarna se apropie, iar mașina are nevoie de o atenție sporită. Odată cu venirea sezonului rece, sunt recomandate o serie de măsuri suplimentare se impun pentru confortul și siguranța în mașină.
1.     Anvelopele corespunzătoare vremii defavorabile nu sunt un accesoriu. Mașina trebuie dotată cu echipamentul necesar pentru a preveni producerea alunecărilor și a accidentelor.
2.     De asemenea lanțurile antiderapante ar fi bine să nu lipsească din portbagaj. Se folosesc doar la nevoie. Atunci când drumul este aproape impracticabil, ele se montează pe roțile cu tracțiune.
3.     Un alt obiect necesar iarna este lopata pentru zăpadă. De multe ori, după o ninsoare abundentă, chiar dacă a nins doar câteva ore, este posibil să nu mai putem mișca mașina din loc. Atunci o lopată pentru zăpadă poate face minuni.
4.     Pe timpul iernii este necesar un lichid antigel, care să suporte frigul și să reziste unor temperaturi joase. În comerț se găsesc produse care pot rezista pana la – 40 de grade Celsius.
5.     Produse pentru dezghețarea parbrizului– dacă râcâitul parbrizului în frig vă dă dureri de cap, atunci puteți utiliza direct spray-uri care au rolul de a dizolva rapid gheața de pe parbrizul mașinii.
6.    Ştergătoarele sunt alte „elemente” foarte importante iarna, atunci când la drum sunt utilizate des pentru a curăţa parbrizul.  Dacă ștergătoarele sunt vechi sau slab-calitative vor curăța mai puţin parbrizul, afectând siguranţa în trafic.
7.    Racleta si peria pentru zăpadă vă ajută să îndepărtați zăpada topită de pe geamurile laterașe pentru o vizibilitate sporită. Peria vă ajută la îndepărtarea zăpezii căzute noaptea sau dacă mașina a staționat câteva ore, pe timpul unei ninsori abundente.
8.    Bateria de la mașină se poate descărca mai repede iarna decât vara. Pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de descărcarea bruscă a bateriei, este recomandat să aveți în portbagaj cabluri electrice, extrem de utile în cazul în care bateria mașinii nu mai face față singură și are nevoie de o stimulare.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.