fbpx

Cer senin. Soare. Copaci înfloriţi. Pentru a ne bucura de toată frumuseţea pe care ne-o oferă natura primăvara, este bine să ne pregătim maşina corespunzător. Este importantă îngrijirea maşinii, după ce a trecut iarna, pentru a putea circula în siguranţă. De asemenea longevitatea maşinii creşte dacă aceasta este bine întreţinută. Pentru a fi siguri că nu v-a scăpat nimic, noi v-am întocmit o listă cu ceea ce ar trebui să aveţi în vedere pentru îngrijirea maşinii dumneavoastră.

  1. Este posibil, ca pe timpul iernii, din caua temperaturilor scăzute, ştergătoarele să sufere urme de uzură. Dacă observaţi uzura acestora, înlocuiţi ştergătoarelor de parbriz. Vă vor folosi, cu siguranţă, în timpul ploilor de primăvară.
  2. Verificaţi dacă toate becurile funcţionează şi înlocuiţi-le pe cele defecte.
  3. Schimbaţi uleiul şi filtrul. Vă recomandăm pentru sezonul cald un ulei cu un grad de vâscozitate mai ridicat.
  4. Verificaţi plăcuţele de frână, deoarece şi ele pot suferi o uzură ridicată în timpul iernii.
  5. Parbrizul este o componentă importantă a maşinii voastre. Pentru a avea o vizibilitate mai bună în timpul condusului, înlocuiţi lichidul de parbriz folosit în anotimpul rece cu unul nou, având proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune.
  6. Verificaţi cu atenţie parbrizul să nu existe nicio fisură. Fisurile mici pot deveni găuri mari, care vă pot pune viaţa în pericol. Dacă fisura nu este mare, echipa noastră o poate repara. În cazul în care fisura este mai mare, vă putem înlocui parbrizul la standarde de înaltă calitate.
  7. Schimbaţi anvelopele cu unele potrivite pentru sezonul cald.

În timpul iernii, este posibil ca pe caroseria maşinii să fi apărut zgârieturi. Pentru a scăpa de acestea, se recomandă lustruirea caroseriei cu ceară specială de cea mai bună calitate. În cazul în care doriţi să le reparaţi provizoriu, achiziţionaţi creioanele speciale pentru mascarea acestora şi după folosirea lor, aplicaţi un strat de polish.

Îngrijirea corespunzătoare a maşinii este esenţială pentru longevitatea sa şi pentru siguranţa în trafic. Pentru ajutor, apelaţi cu încredere la un service profesionist.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.