fbpx

A sosit sezonul mult aşteptat al vacanţelor. Călătorim mult cu maşina atât în ţară, cât şi în străinătate. Ne bucurăm de căldură, ne alegem destinaţii însorite. Dar pentru parbrizul maşinii, căldura nu este neapărat favorabilă. Trebuie să avem grijă de parbrizul maşinii, deoarece soarele puternic se poate dovedi dăunător pentru crăpăturile din parbriz.  Este posibil ca o crăpătură sau ciobitură mică, aparent nevinovată, să se dezvolte până când acesta va fi imposibil de reparat. În această situaţie, parbrizul va trebui înlocuit.

De aceea, dacă observaţi o crăpătură în parbriz, apelaţi la un service autorizat pentru a o repara. Puteţi evita astfel costurile ridicate ale schimbării unui parbriz. Şi, cel mai important, veţi fi în siguranţă în trafic.

În continuare, vă oferim câteva recomandări pentru ca parbrizul maşinii dumneavoastră să fie corect îngrijit pe timp de vară.

  • Creaţi-vă un obicei să verificaţi contant parbrizul pentru a observa la timp dacă există fisuri. În special, când reveniţi după drumuri lungi.
  • Luaţi în calcul că nu doar căldura excesivă poate dăuna parbrizului, ci şi schimbările bruşte de temperatură (de exemplu, aerul condiţionat poate fi un factor care favorizează apariţia fisurilor).
  • Curăţaţi parbrizul de impurităţi cu o cârpă moale de microfibră şi cu o soluţie specializată pentru curăţarea sticlei. De preferat este ca geamurile auto să fie curăţate după ce aţi spălat întreaga maşină, pentru a evita depunerea murdăriei dupa ştergerea sticlei.
  • De asemenea, va recomandăm sa începeţi ştergerea geamurilor auto din interiorul maşinii. Pentru evitarea petelor, încercaţi să nu lăsaţi nicio urmă de umezeală pe geamuri.
  • În cazul în care observaţi o crăpătură sau o ciobitură pe parbriz, nu ezitaţi să mergeţi la un service profesionist de parbrize auto pentru a repara fisura. Siguranţa este cea mai importantă în trafic.

Pentru călătorii reuşite şi drumuri în siguranţă, nu uitaţi să vă îngrijiţi corespunzător parbrizele autoturismului dumneavoastră!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.