fbpx

Metode rapide de dezghețat și de dezaburit parbrizul

Mașină zgribulită în parcare. Un strat de zăpadă, de gheață sau de promoroacă o acoperă. Este dimineață și te grăbești la muncă. Dar nu poți pleca imediat, ai nevoie de soluții rapide ca să cureți mașina și să poți pleca în siguranță la drum. Chiar dacă ai la îndemână racleta, aceasta nu este suficientă. Așteptarea ca mașina să se dezghețe este foarte neplăcută. În cazul în care ai un parbriz special, care se dezgheață rapid singur, ești norocos.

Dacă nu, iată câteva soluții ușoare și rapide.

Ce poți face pentru a dezgheța rapid parbrizul ?

  1. Asigură-te că ai câteva minute în plus ca să nu te stresezi că întârzii.
  2. Pornește motorul și, cu ajutorul setării de decongelare, pune în mișcare încălzitorul ca să absoarbă  excesul de umiditate din vehicul.
  3. Poți prepara acasă o soluție simplă, amestecând o parte apă și două treimi alcool sanitar. Toarnă soluția într-o sticlă de pulverizare și dimineața, pulverizeaz-o pe parbriz. Gheața va dispărea imediat. Poți pulveriza soluția pe mânerele și ușile mașinii, dacă sunt închise. Aceasta este cea mai ieftină și la îndemână soluție, însă poți utiliza și un spray special care acționează eficient asupra înghețului.

Astel, geamul va fi încălzit din interior, iar în exterior soluția aplicată își va face efectul, iar parbrizul se va dezgheța mult mai rapid.  Curăță parbrizul apoi cu o racleta fină ca să fie afectat parbrizul de posibilele zgârieturi.

Cum dezaburești geamurile?

Chiar dacă pare paradoxal, poți porni câteva minute aerul condiționat sau poți deschide puțin geamurile, pentru a circula aerul. Aerul rece este mai uscat, evitând astfel formarea aburilor în interior și a cristalelor de gheață în exterior. Geamurile se vor dezaburi imediat, iar tu vei putea pleca în siguranță.

Ce să nu faci niciodată?

  1. Nu pleca niciodată până nu îndepărtezi gheața și nu ai vizibilitatea necesară traficului în siguranță.
  2. Nu turna apă caldă peste parbriz. Diferența mare de temperatură poate produce efecte nedorite. Nu ai nevoie de o crăpătură în parbriz.
  3. Nu folosi doar racleta ca să spargi gheața acumulată, deoarece este posibil să produci fisuri parbrizului.

Pentru orice probleme ai cu parbrizul, echipa EuroParbrize îți vine în ajutor. Stabilește o întâlnire și îți vom oferi servicii complete!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.