fbpx

O mașină este un sistem complex, așa că pot apărea tot felul de probleme.

Imaginează-ți următoarea situație. Este o zi ploioasă (ca multe astfel de zile, în ultima perioadă). Deschizi portiera să te urci la volan și descoperi o adevărată băltoacă. Să scoți apa din mașină poate fi cu adevărat neplăcut. Sigur, nu este nevoie să se strângă apă pe podea sau în portbagaj. Mai poți observa că tapițeria este udă sau că există umiditate în interiorul mașinii.

Care este cauza apariției apei în mașină pe timp de ploaie?

Apariția apei în mașină pe timp de ploaie reprezintă un semnal că unul dintre chedere este deteriorat. Indiferent dacă apa intră prin parbriz, ușă sau trapă, există modalități de a face mașina ta etanșă, din nou.

Cum poți remedia problema infiltrării de apă în mașină, în zilele ploioase

Identificarea dacă vehiculul are o infiltrare este primul pas spre atenuarea problemei. O verificare atentă ajută la stabilirea locului pe unde intră apa în mașină. Atunci când faci verificarea ca să găsești sursa de scurgere,  stabilește care este traseul pe unde a intrat apa, mergând pe urmele petelor ude din mașină.

Verifică parbrizul și răspunde-ți la următoarele întrebări. A fost reparat sau înlocuit parbrizul de curând? Un parbriz instalat necorespunzător reprezintă o cauză frecventă a scurgerilor de apă dintr-o mașină. Ai achiziționat mașina de curând sau a suferit recent reparații? Garniturile geamurilor sau ușii prezintă semne de uzură?

După ce ai identificat sursa infiltrării și ai determinat cauza acesteia, poți apela la o soluție temporară, și anume să atenuezi daunele cu ajutorul unei benzi adezive.

Pentru o reparație corespunzătoare, este necesară intervenția unei echipe de profesioniști. În cazul în care ai depistat o infiltrare de apă în mașină care provine de la chederul parbrizului și dorești o intervenție profesională, echipa de specialiști de la Europarbrize te poate ajuta. Sună și solicită o programare! În scurt timp, parbrizul tău va fi din nou funcțional!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.