fbpx

Sistemul Rear Facing capătă o popularitate din ce în ce mai mare în rândul părinților, deoarece protejează mai bine copiii în trafic.

Sistemul este conceput pentru copiii sub patru ani, pentru mai multă siguranță în mașină. Acest tip de scaun susține mai bine capul, gâtul și coloana, iar în cazul unui accident capul nu va fi împins în față.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca cei mici să fie poziționați cu spatele la direcția de mers până la vârsta de patru ani sau cât mai mult timp cu putință.

Există nenumărate modele de scaune Rear Facing cu sistem de prindere fixe de mașină (Isofix) sau fără, cu diferite extensii. Dacă ești în dilemă ce sistem de prindere să alegi, este important să ai în vedere faptul că scaunele prinse cu Isofix oferă mai multă siguranță în trafic.

Ce beneficii au scaunele Rear Facing

  1. Posibilitatea utilizării pentru un timp mai îndelungat

Acest tip de scaune poate fi utilizat fără probleme până la vârsta de doi ani. Pentru majoritatea scaunelor Rear Facing, producătorii garantează posibilitatea ca acestea să fie folosite, în siguranță, și mai târziu de doi ani, până la 3-4 ani.

  1. Siguranța în timpul călătoriilor

Sistemul Rear Facing este cel mai sigur pentru copii, protejându-le capul, gâtul și coloana.

  1. Confortul

Copiii nu numai că sunt în siguranță în aceste scaune, ci se simt și confortabil fie dacă se joacă, fie atunci când dorm. Pentru a spori confortul, scaunele de tip Rear Facing au diferite extensii, cum ar fi un insert din spumă, o pernuță reductoare pentru cap sau posibilitatea reglării spătarului scaunului în mai multe poziții.

Când trebuie să achiziționezi alt scaun

În cazul în care copilul acceptă să meargă cu spatele la direcția de mers și scaunul de tip Rear Facing permite, copilul poate să îl folosească până la aproximativ 18 kg. După ce copilul atinge această greutate, scaunul trebuie schimbat cu unul dintr-o grupă superioară.

Indiferent ce variantă de scaun alegi pentru copilul tău, este important să ai în vedere, în special, siguranța acestuia în trafic.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.