fbpx

Știați că fisurile din parbriz pot reprezenta un risc major pentru siguranța voastră? Un parbriz nu este doar o componentă a mașinii de natură estetică, ci joacă un rol fundamental în asigurarea siguranței pasagerilor vehiculului.

Iată care sunt cele patru funcții foarte importante pe care le are un parbriz,

1)    Protecție

Este de la sine înțeles că principalul scop al parbrizului este de a proteja pasagerii de vânt, praf, insecte sau pietre de pe carosabil.

2)    Implementarea corectă a airbagurilor

Parbrizul oferă suport airbagului, mai ales pe partea pasagerului. Dacă parbrizul este instalat necorespunzător, airbagul poate forța parbrizul să se separe de vehicul în timpul unui accident. Acest lucru poate face ca un airbag lateral, de pe partea pasagerului să nu se desfășoare corect. De asemenea, un parbriz fisurat sau ciobit poate crește dramatic posibilitatea rănirii grave în timpul unui accident.

3)     Suport pentru acoperiș

În timpul unui impact major, există posibilitatea ca o mașină să se răstoarne. Un parbriz instalat corespunzător ajută la integritatea structurală a automobilului și poate salva vieți. În cazul unei coliziuni sau unei posibile răsturnări, acestea va împiedica prăbușirea acoperișului, adăugând rezistență cadrului. Astfel, sunt mai multe șanse ca pasagerii unui automobil să nu fie aruncați afară, în cazul unui impact puternic.

4)    Siguranță

Parbrizul este realizat dintr-o sticlă, securizată, care este laminată. Acest tip de sticlă specială este tratat și este, de obicei, format din două foi de sticlă curbate. Între cele două foi de sticlă laminate, există un strat de plastic laminat, care oferă un plus de siguranță, mai ales că, și dacă sticla se rupe, plasticul este capabil să se flexeze, astfel încât să reducă impactul general.Așadar, parbrizul este principalul element de siguranță al unui automobil și vă poate salva viața, la fel cum o face și centura de siguranță.

De aceea, trebuie să vă asigurați mereu că parbrizul este într-o stare optimă și că este montat corespunzător.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.