fbpx

Deteriorarea parbrizului se poate dovedi  periculoasă pentru orice autovehicul. Când vorbim despre parbrize de vehicule mari, cum ar fi parbrize autocare sau autobuze, pericolul este și mai mare pentru siguranța pasagerilor și a șoferului.

Ce poți face atunci când parbrizul autocarului este deteriorat

Dacă conduci un autobuz sau un autocar, responsabilitatea ta de a transporta în siguranță toți călătorii, este și mai mare. De aceea, imediat ce observi o fisură în parbriz, trebuie să evaluezi rapid situația.  Cu cât faci acest prim pas mai repede, cu atât poți găsi și aplica o soluție în timp util. Crăpăturile mari sau mici îți fac parbrizul vulnerabil și sensibil la presiune, fie că este vorba de condiții meteorologice diferite, cum ar fi ploaia sau zăpada, sau pietrele. Acestea pot agrava cu ușurință daunele parbrizului autocarului și pot reprezenta o amenințare pentru siguranța șoferului și a pasagerilor.  În cazul în care parbrizul s-a fisurat în cazul unui accident, evaluează situația întregului vehicul, deoarece pot exista și alte daune care ar trebui reparate înainte de instalarea parbrizului. În ceea ce privește parbrizul, în funcție de mărimea fisurii, parbrizul de autocar poate fi reparat sau înlocuit. Dacă ai nevoie de ajutor pentru evaluarea situației, Europarbrize este certificat pentru expertiză parbrize autocare.

Ce fel de parbriz să aleg?

Proprietarul vehiculului trebuie să se asigure că parbrizul este curățat zilnic, iar înlocuirea trebuie să fie una originală, realizată impecabil. Dacă situația impune schimbarea parbrizului, asigură-te parbrizul ales este omologat și respectă normele de siguranță și de calitate. În caz contrar, pot apărea probleme precum zgomote deranjante în interiorul cabinei sau chiar infiltrații de apă. Alte probleme care pot apărea sunt o protecție termică slabă și un parbriz mai puțin rezistent la un posibil impact.

De asemenea, este foarte important ca montarea pentru parbrize autocare să se facă în condiții tehnice superioare și de o echipă specializată în parbrize autocar și care este foarte atentă la detalii. Și în acest sens, Europarbrize te poate ajuta să revii pe drum, în siguranță.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.