fbpx

Parbrizul este conceput dintr-o sticlă proiectată special pentru vehicule. Această sticlă este diferită de cea a geamurilor din locuințele noastre. În cazul în care o piatră sau o minge lovește cu putere geamul locuinței, acesta se va sparge și se va împrăștia pe jos în mii de cioburi. În cazul parbrizelor, această situație nu este posibilă. Sticla din care este construit parbrizul nu se poate zdrobi și nici nu se poate transforma în cioburi care să rănească pasagerii unui vehicul. Cu toate că parbrizul este rezistent, iar sticla spartă nu se împrăștie în cioburi, el nu este indestructibil.

Grindina, pietricele care lovesc parbrizul în timpul condusului, o minge venită cu putere, toate pot provoca fisuri în parbriz, care apoi pot degenera în crăpături mari. Atenția sporită și condusul preventiv ajută foarte mult pentru prelungirea vieții unui parbriz.
Dar nu numai acești factori externi, pot provoca avarii parbrizului tău.

Alți factori care îți pot afecta parbrizul

Ștergătoarele

Ștergătoarele sunt foarte importante pentru o vizibilitate bună în timpul condusului. Oricât de calitative ar fi, cu timpul, ștergătoarele își pierd din eficiență și nu mai sunt capabile să împingă apa de pe geam. Ștergătoarele vor reduce rezistența sticlei, care se va fisura mai ușor atunci când alți factorie externi vor apărea. Ce poți face? Atunci când observi că ștergătoarele nu mai fac față așa cum ar trebui, schimbă-le ca să elimini orice presiune inutilă asupra parbrizului tău.

Chimicalele

Soluțiile de curățat parbrizul care conțin chimicale puternice pot provoca decolorarea sticlei. În situații și mai grave, chimicale pot elimina chiar stratul de protecție al parbrizului. Ce poți face pentru a evita situație?
Elimină soluțiile de curățat parbrizul care conțin chimicale dure. Alege soluții recomandate de producător sau optează pentru o soluție făcută în casă. Oțetul combinat cu apă poate deveni o soluție ideală de curățare care nu afectează nici sticla parbrizului, nici plasticul sau vinilul.
Trântitul ușii mașinii
Te-ai gândit vreodată că, de câte ori copiii trântesc ușa mașinii sau pasagerii se răzbună peuși atunci când sunt frustrați sau nervoși, parbrizul poate avea de suferit? Nu imediat, dar, în timp, toate aceste izbituri vor avea un cuvânt de spus. Vor slăbi rezistența sticlei, iar parbrizul se va fisura mai ușor. Ce poți face? Tratează-ți mașina frumos, ca pe un tovarăș de drum.

Menținerea parbrizului în stare bună nu necesită multă muncă, ci doar o atenție sporită. Pentru a-i prelungi viața parbrizului tău, evită orice factor care poate duce, în timp, la deteriorarea sa. De asemenea, protejându-ți parbrizul, vei reduce și costurile reparațiilor necesare.
Și nu uita, ori de câte ori o fisură și-a făcut loc în parbrizul tău nu o lăsa să se adâncească și să se transforme într-o adevărată gaură. La EuroParbrize, echipa noastră te poate ajuta, oricând ai nevoie de un sfat, de reparații sau de înlocuirea parbrizului.

Urmărește-ne și pe pagina noastră de Facebook

Write a comment:

*

Your email address will not be published.